Close

Zaterdag 18 september 
Zondag 19 september
Locatie: startpunt Gouverneurstuin

Leeftijd: voor alle leeftijden
Duur: 50 minuten
Prijs: kinderen € 6,- & vanaf 18 jaar € 9,-

Kaarten Za 18 sep 11.00 uur

Kaarten Za 18 sep 15.30 uur

Kaarten Za 18 sep 18.30 uur

Kaarten Zo 19 sep 10.30 uur

Kaarten Zo 19 sep 13.30 uur

Aardse engelen (A.L.) - Campsirago Residenza/ ScarlattineTeatro

Op een plek waar al het leven verdwenen lijkt, verschijnen plots een man, een vrouw en een vreemde machine. In een mysterieus ritueel vol geluiden en bewegingen schudden ze vanuit de aarde de planten weer wakker. Een ervaring die iedereen, van alle leeftijden, op z’n eigen manier kan beleven.

Er staat een emmer, vol met aarde. De emmer maakt een geluid, een microfoon neemt dat op. Als de machine is verschenen, klinken geluiden tijdens het zeven, het mengen, het vormen van de voortdurend veranderende aarde. De aarde bibbert, tekent figuren, transformeert zichzelf met water, poëzie, gebaren en geluid. 

De geluiden krijgen ritme en veranderen in muziek, in een lied. Dan gebeurt er een wonder: de muziek maakt de aarde vruchtbaar en schudt het leven wakker. Het leven, het kostbaarste op de aarde, de planten, ofwel: angeli di terra (engelen van de aarde).

CONCEPT, REGIE & GELUIDSONTWERP: Anna Fascendini en Diego Dioguardi
TEKST: Giusi Quarenghi (Nederlandse vertaling van Frederieke Vermeulen)
SPEL: Anna Fascendini en Diego Dioguardi
KOSTUUM: Stefania Coretti
DECOR: Matteo Lainati
NEDERLANDSE STEM: Belle van Brakel

Internationale samenwerking
Art of Wonder heeft een bijzondere samenwerking met een groep Italiaanse gezelschappen die werken onder de koepel Campsirago Residenza. Drie voorstellingen van hen zijn dit jaar te zien op ons festival. ‘Aardse engelen’ – oorspronkelijke titel: ‘Angeli di terra’ –  is daar één van. Maak je geen zorgen dat je het niet kunt verstaan. Het beheersen van de Italiaanse taal is niet nodig om de voorstelling goed te kunnen volgen.