Close

Zaterdag 18 sep
Zondag 19 sep 

Locatie: startpunt Gouverneurstuin

Leeftijd: van 7 tot 10 jaar
(alleen toegankelijk voor kinderen)
Duur: 60 minuten
Prijs: € 6,-

Kaarten Za 18 sep 11.30 uur

Kaarten Za 18 sep 16.45 uur

Kaarten Zo 19 sep 11.00 uur

Kaarten Zo 19 sep 14.30 uur

Stiltestormbaan (7-10 jaar) - Lieke Benders

In ‘Stiltestormbaan’ gaat het over geluid en de daaraan onlosmakelijk verbonden stilte. In een cross-over tussen wetenschap en theater à la Het Klokhuis daagt Hoge Fronten kinderen uit om hun omgeving goed te beluisteren. Wat hoor je?

Vaak hoor je dat je stil moet zijn. Maar daar heb je helemaal geen zin in. Wat nu als je het eens wel doet? Stil zijn kan namelijk heel spannend zijn. In de stilte ontdek je dingen die je eerst niet opmerkte. En iets zo stil mogelijk doen, is een echt avontuur!

Om heel stil te kunnen zijn, moet je eerst begrijpen wat geluid is. Een onderzoeker neemt je op humoristische wijze mee langs tabellen, grafieken en experimenten. Daarna komt de grote proef: het zo geluidloos mogelijk afleggen van een parcours. Spannend! Wie is de stilste?

‘Stiltestormbaan’ is alleen toegankelijk voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Ouders/begeleiders gaan niet mee naar binnen.

Een coproductie van Hoge Fronten en Limburg Festival, Cultura Nova en Garage TDI/Art of Wonder.

CONCEPT & REGIE: Lieke Benders
SPEL: Sofieke de Kater

Art of Ondernemen
Onder deze noemer onderzoekt Art of Wonder de rol die de kunsten kunnen spelen bij de ervaring en ontwikkeling van de binnenstad van Assen. Het wil hiermee een nieuwe impuls geven aan het denken over en de functie van kunst in de openbare ruimte. In dit kader nodigen we kunstenaars uit om festivalbezoekers de stad met andere ogen en oren te laten beleven. En zo een nieuw perspectief te bieden op actuele uitdagingen van de stad. 

Voor Art of Ondernemen is een meerjarige samenwerking aangegaan met Hoge Fronten/Lieke Benders, die eerder in ons festival te zien was met bijzondere producties. Voor Art of Ondernemen 2021 heeft ze in coproductie met Art of Wonder/Garage TDI de Stiltestormbaan ontwikkeld; een theatrale installatie in een leeg winkelpand. Van dit gezelschap zijn dit jaar ook twee andere voorstellingen te zien: Heb je mijn zusje gezien? (i.s.m. DNK) en voor alle groepen 5/6 van Assen ‘niet wiet, wel nel’.