Close
Workshops

Tijdens het festivalweekend zijn er verschillende gratis workshops in de Gouverneurstuin waar je aan mee kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop maskers maken, kleding ontwerpen of het maken van je eigen ritmische muziekinstrumentje?

RaRaRa wie ben ik (6+) – Garage TDI/Art of Wonder
Door een masker op te zetten kun je veranderen in een dier, een pop of een ander bijzonder wezen. In deze workshops gaan we spelen met maskers. Een masker dat je eerst zelf maakt.

Een Wereld Van Papier (5+) – Vingerling & de Bruyne
Heb je altijd al je eigen kleding willen ontwerpen? Dat kan nu in Het Mode-atelier bij Een Wereld Van Papier. Samen met tekenaars José Vingerling en Gerard de Bruyne teken, kleur en knip je de mooiste kleding. Van hip sokje tot zonnige strohoed.

Workshop Feel the Beat (4+) – DONS band
Maak je eigen ritmische muziekinstrumentje met de muzikanten van de DONS Band. Oefen samen het ritme van hun zomersong Feel the Beat en kom meespelen en -zingen bij het concert op zondag 19 september om 16.15 uur.

Knutselen met de natuur (alle leeftijden) – Garage TDI/Art of Wonder
De natuur is een grote bron van inspiratie voor kunstenaars van alle leeftijden. Je gaat knutselen met natuurlijke materialen die je zelf mag zoeken in de Gouverneurstuin. Je kunt bijvoorbeeld een natuurschilderij maken, een ansichtkaart, een masker, experimenteren met bladerconfetti. Maak je eigen creatie met behulp van de Asser natuur.

Leestentjes (alle leeftijden) – Garage TD/Art of Wonder i.s.m. Joke van Leeuwen en kinderboekenwinkel Rapunsel
Wil je even een voorstelling laten bezinken op een rustig plekje? Of hou je gewoon van lezen – of voorlezen? Kruip lekker in een van de kartonnen leestentjes! Daar vind je boeken van Joke vanLeeuwen, de veelzijdige en fantasierijke schrijfster/illustrator. Twee voorstellingen op basis van haar boeken zijn deze maand te zien in het kader van Art of Wonder. En in Heb je mijn zusje gezien? speelt ze zelfs zelf mee!

Joke van Leeuwen
Op beide festivaldagen is Joke van Leeuwen een uurtje in de Gouverneurstuin om met jullie te tekenen en voor te lezen uit eigenwerk. Ook signeert ze haar boeken, zowel voor kinderen als volwassen. Die kun je er ook kopen, in de stand van kinderboekenwinkel Rapunsel. Doe je mee aan de Joke-van-Leeuwen-illustratiewedstrijd van Rapunsel?

Meedoen?
Alle workshops tijdens Art of Wonder spelen zich af in de Gouverneurstuin. De workshops zijn op beide dagen. ‘Een Wereld Van Papier’ is alleen op zaterdag. Je kunt er je creativiteit lekker laten gaan! Wil je meedoen, ga dan naar de kassa in de Gouverneurstuin. Daar staan bordjes die de richting aangeven naar de precieze plek waar de activiteit is. Deelnemen is gratis.