Close

Zo 3 juni 2018 –
Bibliotheek in DNK

Leeftijd: voor iedereen vanaf 5 jaar
Duur: 55 minuten
Prijs: kinderen € 6,- en vanaf 18 jaar € 9,-

www.plan-d.nl


Tickets Zo 3 juni 14.00 u.

Buurman in de Bieb - Plan d-

In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, de verhalen en vooral de verbeeldingskracht.

De twee buurmannen zitten samen in de bibliotheek. De een is driftig aan het gamen, de ander kijkt filmpjes op zijn tablet. De twee vrienden verliezen zich totaal in de digitale wereld. Pas als de computers uitvallen en ze op zoek gaan naar stroom zien ze de torenhoge kasten met honderden boeken om zich heen.
Ze worden nieuwsgierig, wat staat er in die boeken? En hoe komen ze toch bij de bovenste plank? Een spannende ontdekkingstocht door de bieb begint. Ze klimmen en glijden – en verdwalen in de verhalen die ze onderweg tegenkomen.

Buurman in de Bieb is het vervolg op de succesvolle voorstellingen Buurman op vakantie en Buurman in de Winter. Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer prachtig op te lossen.

Idee, concept, choreografie: Andreas Denk, Jordi Casanovas
Dans: Andreas Denk, Jordi Casanovas of Lorenzo Capodieci
Eindregie: Klaus Jürgens
Dramaturgie: Bram de Goeij
Compositie en arrangement: Wiebe Gotink
Lichtontwerp: Pink Steenvoorden (Einstein Design)
Decor: Pink Steenvoorden (Einstein Design) / Andreas Denk
Scènefoto’s: Leo van Velzen


“Als de associatieve molen eenmaal op gang is, komt de slapsticktiming van het tweetal dansers tot zijn volle recht en stijgt de fysieke verbeeldingskracht tot een mooie hoogte.” Theaterkrant