Close

"When Thomas met Julie" - Theater Gajes

Za 3 juni 2017 – 11.00 en 16.15 uur
Koopmansplein

Leeftijd: alle leeftijden
Duur: 35 min.
Prijs: vrijwillige bijdrage

Een bizarre, romantische komedie op stelten.

“When Thomas met Julie” is een muzikale en komische straattheaterproductie waar het publiek zich middenin de bizarre wereld van Thomas begeeft. Personages op stelten in exorbitante kostuums en het ene na het andere sanitaire ongemak maken de voorstelling tot een avontuur voor jong en oud.

Met dit klungelige liefdesverhaal brengt Theater Gajes een voorstelling over gelukkig zijn zonder uit te blinken.

Thomas is de onhandige eigenaar van een saunacomplex. Als op een dag de Franse schone Julie een bezoek brengt, valt hij op slag voor haar. In zijn pogingen haar te versieren gaat nogal wat mis en de sanitaire voorzieningen lijken ook al niet mee te werken. Is Thomas goed genoeg zoals hij is? En valt de elegante Julie voor de onhandige escapades van Thomas?

Theater Gajes (onder leiding van Norbert Busschers en Maartje Keijzer) maakt buitentheater op hoog niveau, dat rondreist door heel Europa. Daarbij wordt gebruik gemaakt van live muziek, fysiek spel, tekst, techniek, beeldende objecten en effecten.

Bij voorstellingen van Theater Gajes staan de toeschouwers letterlijk midden op de speelvloer. Er bestaat geen eerste rij, niemand staat vooraan. Het publiek wordt omringd door het decor en moet opzij stappen voor rijdende objecten en acteurs die de menigte doorkruisen. Door deze interactie is de massa als in een choreografie onophoudelijk in beweging. Spelers zijn beurtelings van zeer nabij en op afstand te volgen. De scheiding tussen publiek en speelvlak is opgeheven.


Regie: Graig Weston
Decor en kostuums: Tessa Verbei
Spel: Nard Verdonschot, Nynke Borgman, Raoul Copier
Muziek en spel: Juul Beerda
Dramaturgie: Maartje Keijzer
Productie: Norbert Busschers