Close

NIKS

Aanvullende informatie
Leeftijd: groep 1 t/m 3
Voorstelling in het klaslokaal
Maximaal 30 toeschouwers

Voorstelling aanvragen
info@artofwonder.nl

Your service title

Wat is dat?

Een koffer.

Wat zit daarin?

Niks.

Wat heb je als je niks hebt?

‘NIKS’ is een fantasievolle, muzikale voorstelling van Garage TDI voor kleuters over tweevrienden en een lege koffer. De koffer blijkt een wereld vol verbeelding te zijn. Een wereld waar alles kan. Een wereld die de vrienden laat stampvoeten ,goochelen en zingen. Ze zoeken naar woorden, struikelen met en over elkaar en soms zit er ineens een vlinder op hun schouder.

CONCEPT & SPEL: Ruta van Hoof, Niki Verkaar, Enzo Coenen en Laurens van Lottum
COMPOSITIE: Enzo Coenen
KOSTUUM: Hadewych ten Berge
ARTISTIEK ADVIES: Dorien Folkers en Frederieke Vermeulen
FOTOGRAFIE: Moon Saris

Your service title

Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.

Your service title

Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

Your service title

Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.


Za 1 juni en zo 2 juni 2019
Gouverneurstuin
Vijvertent

Leeftijd: voor iedereen vanaf 12 jaar
Duur: 60 minuten
Prijs: kinderen € 4,- en vanaf 18 jaar € 6,-.

www.tafelvanvijf.nl

Tickets Za 1 juni 17:15u

Tickets Zo 2 juni 15:00u

King Bi - Tafel van Vijf

In gesprek met zijn overleden vriend en stille geliefde kijkt koning Willem II terug op zijn leven. Een onwaarschijnlijk maar toch waargebeurd verhaal.

Het is 1848 en Koning Willem II staat op een kruispunt in zijn leven. Hij is ernstig ziek en er dreigt een revolutie. Moet hij kiezen voor het volk of voor de belangen van zijn familie? 

In gedachten praat hij met de man op wie hij heimelijk verliefd was: zijn adjudant Alexander Gordon. Over zijn roerige jeugd, zijn gearrangeerde huwelijk en zijn rol in de Slag bij Waterloo. Samen bezingen ze de onbereikbare liefde, met nieuw gearrangeerde nummers van Bob Dylan.

De betbetovergrootvader van Willem-Alexander tekent uiteindelijk een nieuwe grondwet die hemzelf minder en het volk meer macht geeft. Zo ontstond de democratie die we nu heel vanzelfsprekend vinden, met de persoonlijke vrijheid die daar bij hoort.

In de praktijk blijkt de vrijheid van de één soms te botsen met de vrijheid van een ander. Homoseksualiteit is op middelbare scholen best een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Ben je vrij om de liefde te kiezen die je wil? Als je dat niet kan, wat gebeurt er dan met je? Is liefhebben wie je wil ook vrijheid?

Regie: Nina Spijkers
Tekst: Ad de Bont
Spel: Kevin Schoonderbeek/Milan Sekeris
Spel en muziek: Michiel Schreuders
Kostuums: Dieuweke van Reij

“Kevin Schoonderbeek speelt Willem en doet dat fenomenaal. Hij vliegt door de zaal, klimt op tafels en stoelen, lacht, huilt en schreeuwt en maakt je deelgenoot van zijn levensverhaal. (…) Als toeschouwer wordt je meegezogen in de dilemma’s van de koning en verlaat je na afloop de ruimte in de wetenschap dat achter ieder stukje geschiedenis een menselijk verhaal schuilt.”

Wouter van Dijk en Vera Weterings, Hereditas Nexus