Close

Vr 1 juni 2018 –
Gouverneurstuin

Leeftijd:voor iedereen vanaf 6 jaar
Duur: 60 minuten
Prijs: kinderen € 4,- en vanaf 18 jaar € 6,-

www.dudapaiva.com

Tickets Vr 1 juni 16.15 u.

Tickets Vr 1 juni 19.00 u.

Monsters - Duda Paiva Company

Een wereld die je kent uit stripboeken, videogames en tekenfilms komt tot leven op het podium. Een spannende én grappige cross-over van dans en poppenspel.

Spreekstalmeester Narsissus heeft z’n monsters onder controle. Hij laat zien wat zij allemaal kunnen, deze fantasiefiguren uit de Griekse mythologie: een koprol maken, dansen, zingen en zelfs vliegen. Maar monsters als de minotaurus, de slangevrouw en de centaur houden niet van kunstjes. Ze komen in opstand.
Het zijn wonderlijke wezens, de poppen van Duda Paiva Company. Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten. Maar ze hebben ook armen en benen. Zijn het nou dieren of toch mensen? En zijn ze nou gemeen of juist heel lief? Eén ding is zeker: niets is wat het lijkt in deze helemaal niet zo enge voorstelling boordevol slapstick. Want wie is nu écht het beest?

 

Concept en regie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Spel: Josse Vessies, Cat Smits, Tim Velraeds
Poppen: Duda Paiva, Justyna Banasiak, André Mello, Tim Velraeds 

Geluid: Wilco Alkema
Licht: Mark Verhoef
Beeld: Daniel Patijn
Kostuum: Atty Kingma
Coproducent: Korzo
Scènefoto’s: Cees Wouda en Petr Kurecka


“Hoewel er enkele armen en vleugels worden afgerukt, is Monsters! nooit echt eng. Daarvoor zijn de monsters net te onbeholpen en telkens op tijd overduidelijk nep en zijn de mensen op het toneel soms enger. Dit spel met het spel beheerst Paiva als geen ander.” Volkskrant


“Monsters balanceert prettig op de scheidslijn tussen net-echt en overduidelijk-nep; en daarmee ook op de grens tussen eigenlijk-totaal-niet-eng en best-wel-een-beetje-eng.” Theaterkrant

Trailer: https://vimeo.com/216322814