Close

Vr 1 en za 2 juni 2018 –
Gouverneurstuin

Leeftijd: voor iedereen vanaf 7 jaar
Duur: 65 minuten
Prijs: kinderen € 4,- en vanaf 18 jaar € 6,-

www.hogefronten.nl

Tickets Vr 1 juni 16.15 u.

Tickets Vr 1 juni 19.30 u.

Tickets Za 2 juni 12.00 u.

Tickets Za 2 juni 15.30 u.

Niet vergeten - Hoge Fronten/Lieke Benders en Joke van Leeuwen

Een onvergetelijke luisterboekvoorstelling over je geheugen, dat soms precies weet in welk laatje een kostbare herinnering ligt en dat soms helemaal kwijt is.

Op een koptelefoon klinkt een stem die je aanspreekt. Het is de aangename stem van schrijfster Joke van Leeuwen. Ze spoort je aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden. Om een herinnering niet te laten vervliegen, moet je die regelmatig tevoorschijn halen en oppoetsen. Daarom zitten oude mensen vaak herinneringen op te halen. Ze hebben er veel. Als je zeven bent, heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. En de laatjes van je eerste jaren, daar zit al haast niks meer in. Die laatjes zaten niet goed dicht, wat erin zat, is er weer uit gevlogen. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen.
 We delven herinneringen op met alles wat we kunnen gebruiken en maken zo een familievoorstelling om niet meer te vergeten.

Concept en regie: Lieke Benders
Tekst en stem: Joke van Leeuwen
Spel: Marie Groothof/Kiki van Aubel/Feike Looyen en Ad van Iersel

“Een onvergetelijke luisterboekvoorstelling. Joke van Leeuwen vertelt, op haar manier, Lieke Benders met haar liefde voor dingetjes, visualiseert. Tekst en beeld vloeien symbiotisch in elkaar, speels, vertederend. Een lust voor oog en oor.” Theaterkrant