Close

Art of Wonder
JeugdTheaterFestival voor alle leeftijden
29 mei t/m 4 juni 2017

Art of Wonder Theaterbende

Een VIP-voorstellingsroute door de stad op zaterdag 3 juni 2017

Honk N JeugdTheaterSchool Drenthe organiseert door het jaar heen diverse Theaterbende-activiteiten. Speciaal voor Art of Wonder stelt zij een route samen langs voorstellingen van het festival.

De deelnemers worden als VIP behandeld! Je krijgt een workshop ‘Theater kijken’ en gaat vervolgens samen drie voorstellingen bezoeken. Met de docenten van Honk N en de deelnemers ga je picknicken op het festivalterrein en besluit je mee welke voorstelling de “Verwonder-waardering” zal ontvangen tijdens de afsluiting van het festival. Uiteraard ben je als Theaterbendelid uitgenodigd voor het slotfeest in Theater De Nieuwe Kolk en mag je ook nog eens met 50% korting naar de afsluitende voorstelling van Het Houten Huis op zondag 4 juni.


Deelnemers: vanaf 8 jaar
Prijs: 10 euro
Opgave en informatie: roel@honkn.nl

Art of Wonder
JeugdTheater Festival voor alle leeftijden
29 mei t/m 4 juni 2017

Het eerste weekend van juni (2, 3 en 4 juni), zal het publieke gedeelte van de eerste editie van dit festival plaatshebben in Assen.
De hele voorafgaande week vanaf 29 mei tot 2 juni bezoekt het festival scholen in Assen en Drenthe en zijn er workshops en seminars, onder andere in de Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI.

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.” (Einstein)

Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival, geschikt voor de hele familie, voor kinderen, jongeren, gezinnen, opa’s en oma’s.*
Het festival heeft als motto: verbeelding als motor van het leven.
Er zal fantasierijk beeldend theater, muziektheater, straattheater en dans te zien zijn; in theaterzalen, in tenten en op verrassende locaties in de stad, zowel binnen als buiten.
De Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival met theater, workshops voor kinderen en muziek. Ook kun je in de tuin heerlijk eten en drinken en is er volop ruimte om te spelen.
Op vrijdag 2 juni is hier de opening van het festival, met een divers programma buiten in de tuin en in theatertenten.
Op zaterdag breidt het festival zich daarnaast uit over de stad en is er theater te zien op straat, op de Brink, het Koopmansplein, in Podium Zuidhaege, in winkelpanden en op diverse andere locaties in de stad.
Op zondag 4 juni is er een feestelijke afsluiting voor alle generaties samen in theater De Nieuwe Kolk.


De organisatie van het festival is in handen van Drents JeugdTheater Garage TDI. Frederieke Vermeulen is aangetrokken als artistiek leider.
Dit jaar zullen er grote en kleine voorstellingen en performances te zien zijn van zowel noordelijk als ook landelijk opererende gezelschappen en kunstenaars. Daarna zal Art of Wonder uitgroeien tot een internationaal jeugdtheaterfestival.

* Wij geven per voorstelling aan vanaf welke leeftijd die geschikt is, maar een bovengrens is er niet; alle voorstellingen binnen Art of Wonder prikkelen de verbeelding, bij jong en oud!

Workshops & Seminars

Workshops voor kinderen, die gerelateerd zijn aan de voorstellingen die zij kunnen bezoeken, maar die ook los daarvan te volgen zijn.

Deze workshops vinden plaats op scholen in de week voorafgaand aan het festival en tijdens het festivalweekend zijn ze in de Gouverneurstuin, het festivalhart van Art of Wonder.

Zo kunnen kinderen onder andere hun eigen animatie maken, een muziekworkshop volgen, diverse bijzondere knutselworkshops doen en een levend bordspel spelen.

Op zaterdag 3 juni organiseert het Jeugdcultuurfonds Drenthe in samenwerking met Studio Tape een theatrale stoepkrijtwedstrijd in de Gouverneurstuin.

Er zal ook een seminar en een netwerkbijeenkomst georganiseerd worden voor theaterprofessionals. Deze hebben plaats in de thuisbasis van Garage TDI, Werkplaats Havenkwartier (Industrieweg 8 in Assen).

Voor het volledige programma en meer informatie over de inhoud: zie artofwonder.nl.

Muziek

Tijdens het festivalweekend zijn er in de Gouverneurstuin ook diverse muzikale activiteiten geprogrammeerd, voor jong en oud.

Een greep uit het programma: een open-podium voor jonge straatmuzikanten, Franse chansons op accordeon bij art-nouveau-boomwezens op stelten, een muzikale flirt met Shakespeare, een kinderband om op te dansen, muziekworkshops voor kinderen en

volwassenen samen, en in de latere avond muzikale optredens voor jongeren en volwassenen.

Voor het volledige programma zie: artofwonder.nl.