Close
Art of Wonder Op School

Van 17 mei tot 31 mei toert Art of Wonder langs scholen in de provincie Drenthe met voorstellingen en workshops. Voor groep 5 t/m 8 is er een speciale scholenwedstrijd.


Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Annelieke Knol.   

annelieke@garagetdi.nl 
0592 79 54 12

Workshop theater kijken (groep 5 t/m 8)

In deze workshop komt er een workshopdocent in de klas in de rol van organisator van Art of Wonder. Gekleed in een net pak met stropdas en in het bezit van een grote aktetas, komt ze vertellen over het festival. Maar als ze gebeld wordt met de mededeling dat alle recensenten van de krant ontslag hebben genomen, komt ze direct in actie. De leerlingen worden klaargestoomd om als recensent Art of Wonder te bezoeken. Ze leren door middel van sketches diverse elementen van het maken van een theatervoorstelling en belanden er uiteindelijk zelf middenin. Ze spelen personages, korte teksten en de klas verandert misschien wel in een zonnig strand, een kasteel of een theatraal museum. Misschien wil één van de leerlingen na afloop wel echt komen recenseren op het festival. Dat zou namelijk gewoon kunnen!

Duur: 60 minuten
Kosten: €20

Vraag deze workshop aan door te mailen naar annelieke@garagetdi.nl

Scholenwedstrijd ‘Oh jeetje!’ (groep 5 t/m 8)

In deze wedstrijd gaat de klas zelf een theaterscène maken. De klas krijgt een theaterscène opgestuurd van een echte regisseur. Helaas zijn er een aantal delen van de tekst verloren gegaan: Oh jeetje! 

De klas gaat nieuwe ideeën bedenken voor de verloren scene uit het theaterstuk. In de scene die de klas toegestuurd krijgt, staan opdrachten die de leerlingen kunnen uitvoeren. Zoals een gevecht in slow motion, een tableau met een verteller, een dans, pantomime, stop motion of het maken van een striptekening. De opdrachten zijn zo ingedeeld dat de leerkracht de klas in groepjes kan verdelen. Ieder groepje kan dan een klein deel van de scene voorbereiden.

Uiteindelijk verzamelt de juf of meester het eindresultaat en stuurt deze naar Garage TDI. Ook is het mogelijk, als de planning het toelaat, om het eindresultaat op te laten halen door onze Art of Wonder recensent. Zij zal dan het resultaat op ludieke wijze in ontvangst nemen. 

Een kinderpanel van Jeugdtheaterschool Dynamo (onderdeel van Garage TDI) bekijkt de inzendingen en kiest een winnaar. De winnende klas van de scholenwedstrijd krijgt bericht van ons en wordt bekend gemaakt tijdens het festival.

Als je mee wilt doen ontvang je de theaterscène waar de opdrachten duidelijk in vermeld staan, inclusief digitale handleiding. En kom je er niet helemaal uit? Dan schakel je toch gewoon een docent van Garage TDI in. Ook dat kan namelijk! Een theaterdocent komt dan op school om binnen 60 minuten met de klas de theaterscène af te maken. De kosten hiervoor zijn € 20.

Mail naar annelieke@garagetdi.nl om meer informatie en deelname aan de wedstrijd

Voorstellingen Art of Wonder Op school

Speciaal voor Art of wonder hebben wij drie Garage TDI-voorstellingen uitgezocht om te spelen bij u op school. Voor het basisonderwijs kunt u kiezen uit de voorstellingen: Koning van Karton (groep 1 t/m 4), Dag Nacht (groep 3 t/m 6) of De man met het stenen hart (groep 3 t/m 8). In het kader van Art of Wonder kunnen wij uw school deze voorstellingen tegen een gereduceerd tarief aanbieden.

Koning van Karton  (groep 1 t/m 4)

Koning van Karton is een fantasierijke danstheater- voorstelling met livemuziek voor kinderen vanaf 4 jaar, geïnspireerd op het prentenboek Het kartonnen kasteel van Linda Sarah en Benji Davies.

Voorstelling in het speel- of gymlokaal
Maximaal 70 toeschouwers 

Meer informatie

De man met het stenen hart (groep 3 t/m 8)

De man met het stenen hart is een verteltheatervoorstelling over empathie, communicatie, emoties en onverschilligheid. Een vertelling met 2D-figuren in een miniatuur coulissendecor, geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen. 

Voorstelling in het speel- of gymlokaal 
Maximaal 90 toeschouwers 

Meer informatie

Dag Nacht (groep 3 t/m 6)

In deze rijdende muziektheater-
voorstelling zijn Philip en Joost onderweg naar de horizon om de zon tegen te houden. Ze hebben van horen zeggen dat het vandaag de laatste dag is dat de zon schijnt. Gelukkig kunnen ze met hun Zonmobiel de hele wereld aan. Dus geen paniek, ze steken er gewoon een stokje voor, of onder, of binden hem vast, vangen hem op. Geen paniek, Philip en Joost zijn nergens bang voor! Toch? 

Schoolpleinvoorstelling 
Maximaal 120 toeschouwers

Meer informatie

Tarieven voorstellingen Basisonderwijs

Tijdens Art of Wonder, van 17 mei t/m 31 mei, bieden wij de voorstellingen aan voor een gereduceerd tarief. Het betreffen professionele jeugdtheater- voorstellingen met 1, 2 of 3 acteurs, dansers en / of muzikanten. 

Bij 1 x spelen op 1 dag: € 200
Bij 2 x spelen op 1 dag: € 400
Bij 3 x spelen op 1 dag : €500

De prijzen zijn exclusief 9% BTW en inclusief reiskosten.

Heeft u interesse of wilt u meer weten, neemt u dan contact op met Annelieke Knol, annelieke@garagetdi.nl of bel 0592 79 54 12