Close

Zo 3 juni 2018
Gouverneurstuin

Leeftijd: voor iedereen vanaf 6 jaar
Duur: 50 minuten
Prijs: kinderen € 4,- en vanaf 18 jaar € 6,-


Tickets Zo 3 juni 12.30 u.

Tickets Zo 3 juni 15.00 u.

De man met het stenen hart - Garage TDI

Verteltheater over empathie, communicatie, emoties en onverschilligheid. Met 2d-figuren in een miniatuurdecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.

Hans woont met zijn moeder en de koe en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven.

Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’, verzucht hij. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floep, daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar in zijn borst maar hij hoeft in elk geval niet meer te huilen.

Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, beroemd en bewonderd en trouwt met een beeldschone prinses, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt hij, de prinses in tranen achterlatend. Het kan hem niets schelen, hij heeft immers een stenen hart!

Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af. Het bewijs dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken.

Regie en tekst: Henk de Reus
Spel en muziek : Sijmen de Jong
Vormgeving: Louise Caspers, assistent: Sinne Brink
Foto: Jeanet Bouwmeester

De man met het stenen hart is mede mogelijk gemaakt door:
M.A.O.C. Gravin van Bylandt-stichting
BNG cultuurfonds
Madurodam Kinderfonds