Close

"Parasolo" - Theater Gajes

Za 3 juni 2017 – 13.00, 15.00 en 19.00 uur
diverse locaties binnenstad (start vanaf de Markt)

Leeftijd: alle leeftijden
Duur: 40 min.
Prijs: vrijwillige bijdrage

Een zeer interactieve, lopende voorstelling die door de hele stad gastvrijheid en gezelligheid brengt via drie kleurrijke personages op stelten, onder spectaculair ontworpen mobiele parasols met verrassende effecten.

Een lesje in gezelligheid bij het Theevrouwtje, vrienden worden met Johnny De Cocktailshaker of reflecteer op het leven met de eigenzinnige Levenskunstenaar.

In “Parasolo” ontvouwen zich drie portretten van mensen, die vanuit eenzaamheid gedreven worden. Zij trekken door de stad en nodigen het publiek uit onder hun mobiele parasols. Zij nemen een wereld mee van gastvrijheid en gezelligheid, maken bijzondere ontmoetingen waar, vieren een feestje met de toeschouwer of gaan een diepgravend gesprek aan. Vriendschap, eenzaamheid en levensvragen in een miniatuurwereld.

Theater Gajes (onder leiding van Norbert Busschers en Maartje Keijzer) maakt buitentheater op hoog niveau, dat rondreist door heel Europa. Daarbij wordt gebruik gemaakt van live muziek, fysiek spel, tekst, techniek, beeldende objecten en effecten.

Naast grote spektakelvoorstelling maakt Theater Gajes graag kleinere verrassende voorstellingen. De voorstellingen spelen veelal overdag en bereiken door hun omvang en vorm gemakkelijk een zeer breed publiek. Wij vinden het belangrijk zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met theater en kunst in het algemeen. Doordat de voorstelling zich door de straten van de stad kan verplaatsen kan het toeschouwers trekken die niet de intentie hadden een voorstelling te zien. “Parasolo” heeft de vorm van een ‘walking-act’ ofwel lopende voorstelling. Wij vinden deze vorm van theater maken zeer interessant en uitdagend. Wij gaan de uitdaging aan om inhoud te geven aan deze zeer vluchtige en veranderlijke theatervorm. In een zeer korte tijd willen we de thematiek helder maken voor het publiek. Mensen vermaken en iets meegeven.


Idee en decorbouw: Norbert Busschers
Regie: Maartje Keijzer
Spel: Toon Kuijpers, Sieger  Baljon, Daisy van Belzen
Vormgeving: Tessa Verbei
Kostuums: Riette Sommerdijk
Techniek: Valentijn van der Mieden