Close

Zondag 2 juni 2019
Jacob Cramerplein en Kop van de Vaart

Leeftijd: voor iedereen vanaf 6 jaar
Prijs: gratis

deitalianen.nl

Theatraal concert - De Italianen

De Italianen zijn zes galante jongemannen uit Napoli, Nederland en ze hebben een missie: de mediterrane zon laten schijnen met muziek en theater.

Het veelzijdige repertoire van De Italianen bestaat uit bekende en minder bekende Italiaanse liederen. Zij wisselen hun opgetogen liederen en romantische ballades af met een dappere – maar natuurlijk kansloze – versierpoging of dwaze goocheltruc. Met een akoestische gitaar en meerstemmig gezang begeven zij zich onder de mensen om hun harten te veroveren.

Het muzikale intermezzo van De Italianen is een samenwerking met Vaart in Assen. De Italianen spelen tijdens de onthulling van een nieuw kunstwerk, dat in Assen op de Kop van de Vaart wordt neergezet als blikvanger voor de nieuwe tentoonstelling Sprezzatura van het Drents Museum. Het beeldwerk is geïnspireerd op de Rialtobrug in Venetië en is ontworpen door Steve Ellis. Voor en na de onthulling zijn de Italianen te zien en te beluisteren in de Gouverneurstuin.

Concept en uitvoering: Ewout Ganzevoort, Jules Keeris, Mika But, Peter Boven, Sebas van der Donk, Tijmen Dokter en Yornik Onstenk