Close

Vr 1 juni 2018 & Za 2 juni

Plaats: Asserbos (startpunt: kassa Gouverneurstuin)
Leeftijd: voor iedereen vanaf 12 jaar
Duur: 65 minuten
Prijs: kinderen € 6,- en vanaf 18 jaar € 9,-

www.hethoutenhuis.org

Video

Valavond - Het Houten Huis i.s.m. De Noorderlingen

Valavond is een bijzondere beeldende en muzikale voorstelling over een toekomst waarin slapen een luxe is.  Een ‘work in progress’, de première is op Oerol.

Op valavond, de grens tussen dag en nacht, tussen waken en slapen, verzamelt zich een schemerig clubje mensen. Slaaptekort vertroebelt hun perceptie. Vervormt hun wereld. Drijft ze tot op de rand van waanzin. Slaap kan ze redden. Dat weten ze, maar ze zullen creatief moeten zijn om een slaapplek te bemachtigen.
We zijn in de toekomst. Slaap is niet langer vanzelfsprekend. Het is er alleen voor wie het zich kan veroorloven. Bovendien kan slapen enkel in het nachtland. Wie slaapt buiten de grenzen van dat nachtland, wacht een gevaarlijk proces.

Beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis maakt in samenwerking met vooropleiding theater De Noorderlingen de nieuwe voorstelling Valavond, onder leiding van de Belgische regisseur Gregory Caers. Die gaat pas in première op Oerol, later in juni, maar mensen in Assen en omgeving kunnen ’m als ‘work in progress’ al zien tijdens Art of Wonder.

Concept en regie: Gregory Caers
Dramaturgie: Elien van den Hoek
Spel en muziek: Martin Franke
Spel: Lard Adrian, Inez de Bruijn, Valentina Tóth en Noorderlingen: Just van Bommel, Koen ter Braak, Tijmen Dietvorst, Tobias Loeff, Teuntje Post, Nina Wilson, Annemarije Zoer
Vormgeving & licht: Koen de Saeger
Kostuums: Freja Roelofs
Techniek: Herman van Keulen en Roy Vermeer
Productie: Dani Heres
Beeld: Elien van den Hoek & Freja Roelofs