Close

Aanvullende informatie
Geschikt voor groep 6 t/m 8
Voorstelling in het speel- of gymlokaal
Maximaal 60 toeschouwers

Voorstelling aanvragen
info@artofwonder.nl

Wagners Ring

Richard is componist. En wat voor één! Hij is een genie. Om dat te bewijzen verzint hij ter plekke – voor de ogen van het publiek – een geweldige, allesomvattende opera. Over de held Siegfried, over het Rijngoud, over Freya en Wotan, en natuurlijk over de machtige Ring.

Cosima, het buurmeisje, bewondert Richard en helpt hem om zijn verhaal te verbeelden en te verklanken. Hierbij wordt letterlijk alles uit de kast gehaald: live muziek en zang, duplo-speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Allemaal meer dan levensgroot te volgen op projectieschermen. Zoveel verbeelding, dat kan natuurlijk niet goed gaan. Al gauw zijn de figuren zó tot leven gekomen dat ze niet meer in de hand te houden zijn. Het verhaal begint zichzelf te vertellen en neemt noodlottige wendingen die Richard noch Cosima kunnen stoppen. 

‘Wagners Ring’ is een muziektheaterproductie over het creëren van een meesterwerk. De voorstelling is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens beroemde opera Der Ring des Nibelungen. Garage TDI heeft deze grootse opera bewerkt naar één uur meeslepend jeugdtheater. Onvermijdelijk wordt hier en daar een loopje genomen met de echte Wagner en de echte opera.

TEKST: Jan Veldman
REGIE: Henk de Reus
SPEL: Sijmen de Jong
MUZIEK EN SPEL: Esther Lindenbergh
SCENOGRAFIE: Peter Hiemstra
ANIMATIES: Harry Arling
KOSTUUMS: Geertje de Boer
FOTO: Jeanet Bouwmeester en Silvian Ilgen
TRAILER: Lancelot Video