Close
Workshop 'Hoe niks alles wordt' (groep 1 t/m 3)

In deze workshop gaan we door middel van theater en dans op zoek om vanuit het niets nieuwe mooie dingen te laten ontstaan.

De theater- en of dansdocent die de klas bezoekt komt binnen met een koffer. Wat zit erin? Niks?! Wat heb je als je Niks hebt? Als de docent van Garage TDI met de kinderen gaat fantaseren blijken er hele werelden uit de koffer te komen.

Met theater- en danswerkvormen gaan we deze werelden bezoeken. Te paard, op de fiets, rennend of als een vlinder zo zacht. De kinderen leren met hun eigen bewegingen en verbeelding deze werelden vorm te geven.

Deze workshop is als een zelfstandige workshop te boeken. We bieden hem ook aan als een verdiepende workshop na afloop van de voorstelling NIKS.

Leeftijd groep 1 t/m 3
Duur 60 minuten
Kosten €45

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons.

info@artofwonder.nl
0592 79 54 12

Workshop 'Ik zie ik zie...' (groep 4 t/m 6)

De workshop ‘Ik zie ik zie…’ is een ware spoedcursus waarin leerlingen door middel van ‘goed kijken’ experts worden in het kijken naar theater. Zo worden de leerlingen klaargestoomd tot potentiële recensent van het festival Art of Wonder.

De theaterdocent van Garage TDI gaat als een kunstdetective met de klas op zoek naar alle mooie details die er in de klas te vinden zijn. Na aandachtig te leren kijken en oog te hebben voor details, gaat de klas daarna zelf theatermaken.

De leerlingen maken schetsen van personages, spelen korte scènes en bouwen een klein decor. Tijdens de uitvoer van de opdrachten zijn er steeds kijkvragen die de leerlingen scherp houden en leren kijken naar de details van een theaterscène.

Mocht één van de leerlingen zich na afloop een echte kunstkijker voelen en zin hebben om op het festival te komen recenseren, laat het ons dan weten. Want Art of Wonder kan jonge recensenten goed gebruiken!

Leeftijd groep 4 t/m 6
Duur 60 minuten
Kosten €45

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons.

info@artofwonder.nl
0592 79 54 12

Workshop 'RaRaRa wie ben ik?' (groep 6 t/m 8)

In deze workshops gaan we spelen met maskers. Door een masker op te zetten kun je veranderen in een dier, een pop of een andere bijzonder wezen.

Het wonderlijke van een masker is dat je door middel van lichaamsbewegingen het masker een emotie kunt geven. Hangende schouders maken het masker verdrietig, snelle hoofdbewegingen geven een vrolijk gevoel.

We kiezen in deze workshop een masker dat je op je hoofd draagt. Daardoor krijg je twee gezichten: je eigen gezicht, als je gewoon naar voren kijkt en je ’maskergezicht’, als je je hoofd naar voren buigt. In de workshop gaan we spelen met deze twee kanten. In een instructievideo die bij deze workshop hoort, geven we voorbeelden en leggen we uit hoe je het masker kunt maken. Deze video kunnen de leerlingen thuis, in de klas of met een theaterdocent bekijken.

Tijdens Art of Wonder is er een maskertentoonstelling waarin we de maskers (of foto’s daarvan) tentoonstellen.

Leeftijd groep 6 t/m 8
Duur 60 minuten
Kosten €45

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons.

info@artofwonder.nl
0592 79 54 12